ДИК за излезноста до 18.30 часот: За претседател гласале 46%, а 53% на парламентарните избори

by fokus

На сајтот на Државната изборна комисија се објавени податоци за излезноста на двојните избори до 18.30 часот.

На парламентарните избори излезноста е над 53%, односно гласале 886.597 граѓани.

За избор на претседател пак излезноста е над 46% или гласале 761.773 гласачи.

Поврзани новости