ВИДЕО Штипските советници на ВМРО-ДПМНЕ со маички „И јас сум терорист“

Седниците на општинскиот Совет одлучија да ги бојкотираат и советниците на ВМРО-ДПМНЕ во Штип, каок реакција на притворите определени за осомничените кои ги организирале протестите што резултираа со упад во Собранието.

Советниците на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ во Штип се појавија на денешената седница со маички на кои пишуваше „И јас сум терорист“. Тие скандираа „Македонија“ и демонстративно ја напуштија седницата.