Живко Митревски кој се претставува како претседател на ССМ, денеска на уште една прес конференција рече дека неговата смена од претседателското место е незаконска постапка на Министерството за труд и социјална политика.

На ова реагираше Министерството кое вели дека Митревски изнесува невистини. Тие велат дека решението никако не се меша во слободата на синдикалното организирање.

Додаваат дека постапиле според позитивните законски прописи и согласно меѓународните конвенции.