Исчезна режисерот Мето Петровски

Познатиот македонски режисер на документарни филмови Мето Петровски, добитник на повеќе домашни и меѓународни награди и признанија за својата 50-годишна творечка дејност, исчезна вчера по посетата со придружник на ТК Лептокарија.

Режисерот Петровски последниве неколку години боледува од Алцхајмерова болест.

Се молат сите кои ќе го забележат веднаш да се јават на бројот 077 80 33 74.