Спорот со Грција ќе мора да го решаваме брзо, без вистинска дебата

  Ноторно е дека за добар компромис се преговара долго, напорно и посветено. За такво нешто, времето истече, го потрошивме, знаеме како.

  Зборот ми е, она што го направивме со Бугарија и што ќе го повториме со Грција се прави само од нужда и во временски теснец во кој, патем речено, самите се доведовме.

  Или, да речеме, нѐ доведоа политичари и интелектуалци без талент за стратешко размислување

  Пишува
  Денко МАЛЕСКИ

  ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”