Може ли ДУИ да биде победник, ако загуби во Тетово, Гостивар и во Струга?

    Претстојните локални избори ќе бидат пресудни и ќе расчистат многу дилеми и недоумици во албанскиот политички блок: дали ДУИ ќе ја задржи неприкосновената позиција во албанскиот кампус, дали БЕСА сериозно ќе ја загрози или евентуално ќе ја престигне ДУИ, дали Алијансата за Албанците ќе влезе во „големата четворка“ на сметка на БЕСА, со тоа што ќе ја предизвика позицијата на ДУИ на некои следни избори?

    Пишува
    Влатко СТОЈАНОВСКИ

    ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”