Пратенички прашања во Собранието

by fokus

Во Собранието денеска ќе се одржи седница за поставување пратенички прашања.

Ваква пленарна седница вообичаено се одржува секој последен четврток во месецот, а согласно практиката, први прашања на премиерот и министрите им поставуваат пратеници од опозицијата.

Поврзани новости