Зврлевизмот како последниот бедем на груевизмот

by fokus 13:25
13:25

Да ги ставеше Холивуд на филмско платно барем последните неколку години од груевизмот, онака автентични како што ние ги преживеавме, убедена сум дека филмот ќе беше доживеан како некаква пародија или гротеска.

Кој нормален би верувал дека вакво чудо од режим може да е 100 отсто вистинит!

- Advertisements -

Кога ќе се уверат, пак, дека филмската приказна е верна на оригиналот, ќе се далдисаат што народ ќе бевме што тоа го дозволивме! Особено што сорта е „народот“ верен на Груевски!?

Зар не е налудничаво јавно да фрчат снимени разговори за криминали, провизии, садистички изживувања врз инакумислечките од позиција на власт, а „народот“ на психопатот да го велича и натаму како бог!

Пишува
Јадранка КОСТОВА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”