Зошто Жерновски бара на „Фокус“ да му судат „сваровски“ судии?

by fokus 13:32
13:32

Откако минатата недела „Фокус“ објави политички портрет на градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, во кој беа поместени и одредени сомневања за начинот на кој општината и доделила тендер за хортикултурно уредување на фирма чиј сопственик е близок до Фамилијата (односно до семејството Мијалкови), овој шампион на либералдемократијата веднаш опали по социјалните мрежи против неделникот и му упати директна закана на нашиот новинар дека ќе го тужи, повикувајќи го да се подготви за на суд!

Од каде толку жолчка и гнев кај градоначалникот на Центар?

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”