Апанажа или пари за бламажа

by fokus 14:16
14:16

Аргументот дека низ обезбедувањето материјално-финансиски привилегии на поранешните претседатели се штити угледот на самата држава, никако не држи.

Од проста причина што тие кои со своето политичко дејствување го уривале угледот на државата, како Црвенковски и Иванов, не можат да очекуваат истата таа држава да троши пари за да го сочува нивниот личен углед.

- Advertisements -

Згора на тоа, станува збор за релативно млади луѓе, кои, како и секој граѓанин, со свој труд треба да си ја обезбедат својата секојдневна егзистенција

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”