Зошто Вашингтон не му ја укина визата на обвинетиот Груевски?

by fokus 12:49
12:49

Сигналите што пристигаат од САД и ЕУ одамна ја изгубија острицата. Причината делумно лежи во консумираноста на т.н. политичка криза во Македонија и губењето на Балканот од хоризонтот како безбедносно-политички приоритет, но и во неверицата на Запад дека тука постои критична маса граѓани која претпочита демократија пред корупција, слобода пред клиентелизам, правда пред партиско вработување.

За жал, еден дел од причините лежи и во светската гео-политичка реалност, чии црни дупки многу умешно, безобразно и дрско ги користи мафијашката дружина на Груевски и Мијалков

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”