ЕЛЕМ фрли половина милијарда евра во РЕК Битола, а производството на струја драматично паѓа!

by fokus 13:04
13:04

Иако во изминативе десетина години се инвестираа над половина милијарда евра за реновирање на трите блока на битолскиот комбинат, кои учествуваат со две третини во вкупното домашно производство, производството на струја опадна за една четвртина, што го зголеми увозот.

Еден од милионските договори што АД Елем ги склучило со странски компании за модернизација на блоковите на РЕК Битола е пред пропаст и се заканува да заврши пред меѓународен арбитражен суд

- Advertisements -

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”