Зошто политичкото организирање на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ не можеше да се ослободи од тоталитаризам?

by fokus 20:29
20:29

Во македонската историја, двете струи, едната на ВМРО ДПМНЕ, што се потпира и ги брани традициите на ВМРО од Солунскиот состанок, и СДСМ што основата ја најде во Вуковарскиот конгрес на Комунистичката партија на Југославија, фактички претставуваат две политички насоки, кои го сочуваа тоталитарниот карактер во македонското политичко организирање и дејствување во периодот од 1991 година

Пишува
Стојан АНДОВ

- Advertisements -

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК