Дигитализацијата е иднината, ама нѐ кочи сегашноста

by fokus 20:05
20:05

Воведувањето дигитални учебници, за кое „Фокус“ пишуваше уште во февруари, кога законот за учебници беше во фаза на изработка, стигнува до фаза на реализација.

Придобивките од дигиталните учебници се големи и се во тек со времето во кое живееме, но пристап до тие придобивки мора да имаат сите ученици.

- Advertisements -

Ќе им овозможи ли државата еднаков пристап до знаење и на тие што во моментов немаат соодветни ИТ уреди?

Пишува
Катерина СМИЛЕВА БОЖИНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК