Зошто МВР не сака да знае кои се лицата од патните исправи?

by Фокус 18:45
18:45

Според наодите од експресното спроведување дигитална форензика, МВР очигледно има јасна намера да го затвори досието „Тајна фабрика за пасоши“ уште пред обвинителството и да се обиде да го отвори.

Ако сака сериозна истрага за работилницата за пасоши, полицијата треба да се позанимава со ликовите на тие што се појавуваат на фотографиите и во видеоматеријалот и за кои биле наменети патните исправи, а не да ја политизира аферата со смешни образложенија дека пасошите биле изработени дилетантски и да дава политички проценки зашто според датумите на видеото и фотографиите тие не можеле да бидат употребени на избори.

- Advertisements -

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”