Како Македонија стана Бабушница?

by Фокус 19:00
19:00

Во Македонија опозицијата е веќе загрозена категорија. Медиумите ја бојкотираат, полицијата ја исфрла од парламентот, груевци ја тужат и за прашања.

Ама, кај нас, и детето од бајката на Андерсон што обзнанило „Царот е гол“ би било осудено за клевета.

- Advertisements -

Но, што им значат овие судски тапии за чест и углед? Во Хрватска некогаш беше клевета ако кажеш дека ХДЗ е злосторничко здружение, ама годинава судот им пресуди токму така.

Србија дојде на тапет во Стразбур благодарение на еден аздисан градоначалник Перо од Бабушница кој тужеше опозиционери.

Проблемот наш е што цела Македонија денес е претворена во Бабушница!

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”