Зошто Ѓукановиќ е победен, но не и поразен?

by fokus 19:45
19:45

Дури и проопозициските аналитичари им даваат едвај 50 отсто шанси за успех на своите пулени, кои неодамна ја остварија историската победа на парламентарните избори во Црна Гора.

Причините за тоа се бројни, а најмногу се поврзани со преголемата српска и руска сенка што е надвисната над победата на опозицијата.

Сите се согласни дека ДПС и Ѓукановиќ предолго владеат и треба конечно да си одат, но никој ниту на истокот, а особено не на западот не е убеден дека ваква опозиција е вистинското решение за Црна Гора

Пишува
Дејан АЗЕСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК