Ќе ја остави ли „Систина“ без дел од лекарите и медицинскиот персонал Детската клиника?

by fokus 19:38
19:38

На 1 септември „Аџибадем-Систина“ соопшти дека отвора нова педијатриска болница и тоа на површина од 4.000 квадратни метри.

Според нашите информации, неколку лекари од скопската Детска клиника веќе се во план да заминат на работа таму, а дел од медицинскиот персонал веќе е во преговори.

Како што дознава „Фокус“, во делот за детска кардиохирургија во „Систина“ веќе заминале четири медицински сестри од Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување, КАРИЛ, па така се очекува и во следниот период овој број да се зголемува

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК