Постоењето на Македонија како филм, реално шоу и скриена камера

by fokus 19:49
19:49

Да го земеме како пример случајот со (диво)градбата кај „Мавровка“. Aко човек одамна кренал раце од надежта дека државава некогаш ќе ја биде, целиот случај изгледа како комедија. Филм може да се сними!

Особено комичен потенцијал имаат сцените од тој филм каде што надлежните се мислат како да го откријат мистериозниот инвеститор и на еден приправник му текнува да го бараат преку јавен оглас: „млада и неискусна правна држава бара надарен и без предрасуди прекршител на законот за долга и сериозна врска“ или нешто во тој дух.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК