Зошто Албанците не гласаа на референдумот за независност?

by fokus 23:37
23:37

На многу незгодни настани што се натрупуваа во односите меѓу македонските партии и партиите на Албанците во Македонија, друг товар, и тоа мошне тежок, донесе и негласањето на пратениците од пратеничката група од ПДП-НДП за Уставот на РМ на 17 ноември 1991 година

Пишува
Стојан АНДОВ

- Advertisements -

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК