Жртвата на „кодошењето“ бил соработник на тајната полиција!

by fokus 13:33
13:33

Јадранка Костова од „Фокус“ беше лустрирана само поради тоа што во времето кога работела во МТВ реагирала до највисоките луѓе на МВР против полициски провокатори што ги праќале за да изведат полициски местенки.

Оваа реакција родила полициска белешка дека таа наводно го кодоши организаторот во телевизијата за пробугарски ставови и настапи, меѓутоа вистината е сосема поинаква.

- Advertisements -

Според документацијата до која стаса редакцијата на „Фокус“, „жртвата“ од „кодошењето“ на Костова всушност од обработувано лице под псевдонимот „Тутунар“, прво станал полициски информатор, за да дотурка со степен на соработник на тајната полиција

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”