Зградата на ОЗНА ја загуби битката со сопругата на министерот Јолевски

by Фокус 19:30
19:30

Станбената зграда што е лоцирана на Илинденска, меѓу Владата и Градскиот парк, прво во сопственост на некојси Евреин, по ослободувањето ја зело за своја употреба Одделението за заштита на народот – ОЗНА.

Многу години потоа, станарите во овој објект, главно наследници на воени офицери и лица на ЈНА, денес го загубија правото за користење на дворот, кој се припои кон соседната зграда со која водат спор, поради тоа што не можат да ги користат задните влезови, гаражите, а немаат дозвола да направат своја канализација.

- Advertisements -

Интересно, во оваа зграда стан има сопругата на министерот за одбрана, Зоран Јолевски

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”