Зборот е збор, ама Груевски си е – Груевски!

by Фокус 10:12
10:12

Светот се заканувал со санкции! Поточно, ЕУ и НАТО. Најточно, САД, Германија, Италија, Велика Британија, Франција… но и другите меѓународни пријатели на Македонија.

Има ли поголема санкција за Македонија и за нејзините граѓани од оваа генијална власт?

- Advertisements -

Од повеќегодишната неподнослива власт на премиерот Никола Груевски и „допремиерот“ Али Ахмети.

И од можноста да остане! Велат: Од генијот до лудакот има само еден чекор. А овие – чекорат ли чекорат.

Дури, се спремаат и да маршираат!

Затоа, да не се плашиме од меѓународна изолација и реалната закана дека ќе станеме Белорусија. Па, ние веќе живееме во Македонија која стана – БелоГРУсија!

Пишува
Александар ДИМИТРОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”