Народот не може да го покрие криминалот на диктаторот

by Фокус 10:03
10:03

Во овие драматични мигови, кога политичката криза доживува кулминација, соочен со кривичен прогон Груевски се обидува да тренира директна конфронтација со меѓународниот фактор, повикувајќи се на народот „кој одлучува за својата иднина“.

Зад народот пастирот веќе не може да ја крие одбраната на името и идентитетот, непокорот кон светските империјалисти.

- Advertisements -

Му остана само да го крие својот – криминал.

Но, целиот народ, и Македонците и Албанците, тоа многу бргу ќе го разберат!

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”