Залутана економија, изгубени Јапонци!

by Фокус 09:00
09:00

Имам чувство дека некои од „домобраниве“ уште долги години ќе талкаат низ нашиве бетонски шуми, трагајќи по античките корени и славомакедонските предавници. Ќе чекаат да се појави наредбодателот за да им каже кој пат да го фатат.

Во надеж дека некој од нив има ајпад, можеби некој со време ќе им јави на Фејсбук, дека бомбите на Заев врз Груевски се веќе фрлени.

- Advertisements -

Дека Македонија, пред и по објавените материјали, веќе не може да биде истата земја на несреќни и поделени луѓе, уништена и систематски ограбувана. Дека тоа е завршена приказна, која чека да биде допишана.

Дека е Велигден. Дека треба да си го честитаме, онака људски, како порано!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”