Загадениот воздух носи смрт во Битола

by Фокус 19:15
19:15

Во градот на конзулите, најмногу денови во годината воздухот е загаден над дозволеното. Паралелно, овде сѐ повеќе умираат луѓе отколку што се раѓаат, а се зголемува бројот на заболени деца.

Случајно или не, тука се наоѓа најголемиот произведувач на струја, но и емитувач на тешки метали во државата – „РЕК Битола“, како и комунално претпријатие кое уништува и медицински отпад, асфалтна база и сепарација на камен, печатница…

- Advertisements -

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”