Режимот го казнува „заштитениот сведок“ од Ореше

by Фокус 19:00
19:00

Судењето за наводно давање лажен исказ и притворот на Златко Арсовски т.н. заштитен сведок во „Ореше“ е особено интересно во контекст на одлуката на Апелација за новинарот Кежаровски и другите обвинети за „оддавање“ на неговиот идентитет.

Да имавме нормален, а не мафијашки судско-полициски систем, Арсовски сега ќе беше сведок против луѓе од полицијата, од ДБК, кои треба да завршат зад решетки поради заговорот.

- Advertisements -

Но, власта нема намера да се откаже од својата првобитна намера и наспроти доказите да ја силува правдата.

Затоа е важно да ги изнесеме пикантните детали од фамозното сведоштво на Арсовски. Барем јавноста да ги знае!

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”