Заев ја покорува Фамилијата со трпение, а соседите со братска љубов

by fokus 13:49
13:49

Својата еманципаторска мисија во Македонија Заев ја почна како антирежимска, антимафијашка битка пар екселанс.

Оттаму неговата хипер-христијанска реторика, трпението и толеранцијата наспроти ароганцијата и теророт, на прв поглед делуваат наивно.

- Advertisements -

На ножот и камата на Ќосето, разгоропадени во бесот на пастирот да им пркосиш „со кроце и со благо“, изгледа лудо храбро. Па сепак, тоа е надмоќно, поразувачки за силеџиите!

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”