Милиони евра пламнаа за незаконски отпуштени административци!

by fokus 12:50
12:50

Податоците што ги обезбеди „Фокус“ покажуваат дека државата исплатила милионски суми од буџетот за вработени во министерствата кои во последните 10 години загубиле работа или биле преместени на пониски места, спротивно на законот.

Апсолутен рекордер е МВР, кое само по судски одлуки за незаконски прекин на работен однос исплатило еден милион евра, без да се сметаат казнените камати.

- Advertisements -

Ако се додадат и исплатите за незаконски распоредувања, политичкиот реваншизам и партизацијата на полицијата од страна на ВМРО-ДПМНЕ, тоа ги чини граѓаните неколку милиони евра, дотолку повеќе што многу судски процеси се уште не се завршени!

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”