За жабите и за коњите

by Фокус 20:30
20:30

Треба да си сериозно крастосан за да градиш „кариера“ во едно ненормално општество како нашево.

Треба да имаш и непоправлива фалинка за да можеш да се однесуваш и да опстојуваш „природно“ во средина во која победници се потковани жаби.

- Advertisements -

Пореметени – потковани – жаби, што се мислат коњи.

Некои велат смешно им било што сум се чудела на ова и како не ми било срам да критикувам?!

Како не ми било срам да бидам професор на државни јасли, а да не можам да крекам!?

Пишува
Синоличка ТРПКОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”