Малата режимска слика во поголема рамка

by Фокус 20:38
20:38

Судскиот процес против Зоран Заев, веќе е јасно дека ќе е монтиран.

Откако Заев ќе биде осуден за соработник со странските служби, откако и онака слабата СДСМ ќе биде дораспарчена, Македонија по сите параметри ќе биде еднаква на Белорусија.

- Advertisements -

ЕУ нема да може повеќе на апарати да нѐ одржува како земја-кандидат и ќе биде присилена да ни го одземе кандидатскиот статус.

Затоа мене воопшто не ме зачуди, што за првпат во овие 24 години, официјална Москва преку своето министерство за надворешни работи зазема став за случувањата во Македонија.

Во тој став беше очигледна поддршката за груевизмот.

Пишува
Џелал ХОЏИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”