Власта ја задолжи Македонија неверојатни 2 милијарди евра во последниве 6 години!

by Фокус 17:50
17:50

Граѓаните буквално може да се разбудат преку ноќ со задолжувања за намени кои ниту фигурирале во буџетот, ниту се знае колку ќе чинат.

Токму тоа се случува во последните месеци и Груевски, во екот на политичките преговори за излез од кризата, прави невиден маркетинг и нов предизборен поткуп (очекувано порано затоа што не знае до кога ќе управува со државната каса) на државен трошок со непланирани трошоци, кои повеќе од веројатно е дека ќе ги „пробијат“ и таргетите од новата Фискална стратегија.

- Advertisements -

Пишува
Ида ПРОТУГЕР ВЕЉКОВИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”