Груевски не смее да се појави на избори без казна за „бомбите“

by Фокус 17:40
17:40

„Ни случајно не смее да се чека нова власт за правна разрешница на кризата, затоа што тоа ќе биде можност за нова измама на граѓаните и на гласачите на новите избори.

Два милиони луѓе ги слушнаа „бомбите“, не може некој да тврди дека ова не постои.

- Advertisements -

Тоа е во нашата свест и луѓето бараат објаснување.

А објаснување може да има само низ процес. Добар дел од луѓето што ги слушаме во „бомбите“ заслужуваат соодветна казна.

И тоа мора да биде извршено, не може во матно да лови некој и да излезе неказнет на избори и повторно да добие можност да манипулира со гласачи, граѓани и со државата“

– вели Лилјана Поповска, лидер на ДОМ во интервју за „Фокус“

Разговараше
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”