За кого да гласа човек што не сака да гласа за никого?

by fokus 14:05
14:05

Доколку ниту еден од понудените кандидати и советнички листи не те „очарува“, не седи дома. Оди на гласање. Нацртај некој безобразен орган или симбол. Пречкртај ги сите броеви, сите имиња, сеедно.

Твоето ливче ќе биде неважечко, ама само на прв поглед, оти на втор поглед ќе биде ептен важечко.

- Advertisements -

Оти, ако се насоберат доволно такви неважечки ливчиња, тоа е порака дека има доволна и критична и критичка маса на граѓани, кои не кренале рака од политиката, ем не гласаат за кој било од постојните кандидати и нивните партиски елити

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”