За да заштити моќници, државата заглави во криминалниот стечај на „Медицинска пластика“

by Фокус 12:59
12:59

Во пресрет на Законот за заштита на пријавувачите на кривични дела, кој произлезе од преговорите на партиите кои се во тек, „Фокус“ пренесува сторија што им се случува во моментов на пријавувачите на криминал.

Случајот со стечајниот управник од Тетово, Миодраг Ѓорѓески, е класичен пример како пријавувачите, па макар и да се работи за милионски суми криминал, немаат никаква заштита.

- Advertisements -

На крајот тој останал без работа, а пријавените ги наполниле имотните листови.

Неговата документација што ја предал во сите надлежни институции за гонење организиран криминал како никој да не ја прочитал.

А таа потврдува дека уште пред да почне стечајната постапка во „Медицинска пластика“ од Тетово, некој го ограбил имотот

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”