За да победи овојпат опозицијата, прво треба да разбере зошто до сега губеше

by fokus 13:44
13:44

Како СДСМ да го избегне поразот на претстојните избори? Па, прво нека направат една длабока и исцрпна, но и сосема искрена и без себезалажување постмортем анализа на сите порази од 2005 до 2014.

Потоа, со изведените заклучоци нека направат една премортем анализа. Колку повеќе лекции од премортемот ќе вградат во настапот на претстојните избори, толку помали се шансите по 11 декември да треба да се прави постмортем и на уште еден пораз.

- Advertisements -

Оти, како што на жив човек не му се прави постмортем, така и на победничка партија не ѝ треба анализа зошто (не) изгубила. А особено и затоа што ако СДСМ пак изгуби на избори, најверојатно нема да остане кој да прави пост мортем. Ниту на опозицијата, ниту, пак, на Македонија.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”