Парадоксите на Груевски

by fokus 13:46
13:46

ДПМНЕ денес е збирштина на кариеристи, политички трансферисти, користољупци и криминалци на кои партијата им е единствена закрила која ги брани од одговорноста пред законите и силата на правдата.

Тие се нејзината ударна тупаница која од ден на ден, со зголемувањето на извесноста за губење на власта, станува сѐ поколеблива и аморфна и сѐ повеќе заличува на присилно мобилизирана војска, која се колеба меѓу дезертирањето и молчењето/криењето

- Advertisements -

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”