За „боговите“ и силниците

by Фокус 12:00
12:00

Времето на „боговите“ и силниците – наредбодавачи, татковци на нацијата – веќе изминува.

И нека се прават глуви и слепи уште малку, но нивната ароганција оддава страв и несигурност.

- Advertisements -

И наместо образованието, тие изгледа ќе завршат таму кај што сакаа да го упокојат него, со овој последен клинец што намерија да го заковаат.

Пишува
Синоличка ТРПКОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”