Новогодишна СФ приказна

by Фокус 11:40
11:40

За крајот на оваа година ви напишав една научнофантастична приказна, која има елементи на future noir (или – црна утопија).

Ликовите во оваа бајка се измислени, но сличностите со реалноста ни оддалеку не се случајни.

- Advertisements -

Само се погрижив крајот на оваа приказна да биде среќен.

Од каде толку оптимизам? Па, од реалноста.

Колку и да звучи чудно тоа.

Сѐ почна со фејсбук-статусот на премиерот, кој едно утро напиша уште една од своите „сакам-кажам-све-ама-сеа-не-смеам“ пораки…

Пишува
Џабир ДЕРАЛА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”