2014 година нѐ мамеше со 1984

by Фокус 12:20
12:20

Наликуваме на Северна Кореја!? Не е само поради фактот дека едниот предлог за меѓународно име ја содржеше одредницата „северна“, туку и поради опозицијата.

Прво лидерот на ДПА го избра син му, родениот син за секретар на младинската партија на матичната му партија.

- Advertisements -

И второ, другиот лидер на опозицијата не ги фрли бомбите иако везден ги најавуваше, нешто како јужнокореанското вооружување, сѐ има, ама ништо не се употребува.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”