Второ ослободително востание

by fokus 14:52
14:52

Во овие денови, кога се потсетуваме на 11 октомври 1941 година, како своевидно пророштво ми се наметнува насловот на книгата: „Прво ослободително востание!“ Авторот на делото, Љуптата, така го викаа неговите соборци, со овој наслов како да ни претскажува дека е дојдено време за  „Второ ослободително востание“.

Случајност или провидение, тоа Второ ослободително востание и овојпат ќе се случи на 11, не октомври како во ’41 година, туку на 11 декември 2016 година!!!

- Advertisements -

Сè ми се чини дека и ова, второво, ќе биде успешно како и првото ослободително востание!

Пишува
Ана ПАНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”