Втор жолт картон за Урко од фамилијата!

by Фокус 19:20
19:20

Она што го велат познавачите е дека оној што ќе добие преголема моќ, често знае да ја злоупотреби. А сите знаеме како се злоупотребува моќта. Легално, сигурно дека не.

Оттаму, останува да видиме што ќе преовладее. Дали личното пријателство меѓу премиерот и неговиот прв обезбедувач или, пак, интерната истрага ќе покаже дека „вака веќе едноставно не се може“.

- Advertisements -

Досието на Урко и целата негова историја со Груевски и тоа како се дебели.

Тоа што зачудува по интензивната „дружба“ на шефот со својот телохранител, е како беше можно таа да заврши со една штура изјава од портпаролот на МВР, без конкретно да се наведат гревовите на првиот обезбедувач?!

Пишува
Мери ЈОРДАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”