Кој кого ќе касне во змијарникот!?

by Фокус 19:40
19:40

Состанокот на кој јавно бил критикуван претседателот на судот, Панчевски, бил свикан по негова иницијатива откако дознал дека претходно, на состанок на Здружението на судии од Кривичниот суд, се зборувало исклучиво за него и за неговите погрешни потези, иако темата била друга.

Тоа најверојатно Панчевски го доживеал како обид за лобирање за негова смена од претседателската функција. Иако и тој е поставен пред две години со претпоставка дека има доверба кај власта, сепак некои судии коментираат дека битката против Неделкова од Врховен суд му е однапред изгубена!

- Advertisements -

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”