Врховниот суд го блокира СЈО по стапките на Кривичниот

by fokus 12:57
12:57

Новоизбраниот претседател на Врховниот суд, Јово Вангеловски, уште неседнат на претседателската фотелја, брзо се уигра, па лично поднесе два предлога со кои сака да ја блокира работата на СЈО.

Едниот предлог е разговорите од бомбите да не можат да се користат како докази во постапките, а вториот е СЈО да не може да поднесува барања за заштита на законитоста.

- Advertisements -

Сега сѐ е во рацете на врховните судии, кои со својата одлука ја пишуваат задолжителната судска пракса. Прашањето е дали судиите ќе му удоволат на претседателот или ќе ја задржат професионалноста

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”