ВМРО-ДПМНЕ трупа недвижности, а ДУИ собира сѐ помалку донации!

by fokus 13:02
13:02

Финанансиските извештаи на четирите најголеми партии за 2016 година покажуваат дека ВМРО-ДПМНЕ станува се поимотна партија, чија вредност минатата година се зголемила за три пати, достигнувајќи 26,8 милиони евра.

Колку за споредба, оваа партија минатата година остварила вкупни приходи од 4,2 милиони евра, што е за три пати повеќе отколку СДСМ, во чија партиската каса се слеале 1,2 милиони евра.

- Advertisements -

Со падот на рејтингот, пак, значително опаднале приходите на ДУИ од 563.500 во 2015 година на 378.500 евра во 2016 година, поради намалените приливи од членарини и донации.

По овој основ, пак, минатата година повеќе средства собрала БЕСА, на чие конто легнале 57.000 евра

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”