Патриоти за заеднички профит

by fokus 12:52
12:52

Повеќе од 50 дена траат протестите на иницијативата „За заедничка Македонија“, при што јавни личности – директори, професори, актери, пејачи, новинари секојдневно ја „бранат“ државата од „предавниците“, тврдејќи дека тие сакаат да ја прифатат Тиранската платформа и да ја федерализираат Македонија.

Нејасно е само дали и тие веруваат во тоа што го зборуваат или пак, зад сето тоа се крие друга позадина. Како и да е, во меѓувреме дел од нив добија по неколку функции во надзорни и управни одбори, дел го проширија семејниот бизнис, додека некои трчаат за да си ги зачуваат директорските фотелји…

- Advertisements -

Сѐ во знакот на „патриотизмот“!

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”