Време е по некои основни прашања светот да настапува единствено!

by Фокус 13:18
13:18

За да не настанат многу поголеми и поопасни турбуленции во светот, во идниот период ќе треба да се постигне разбирање меѓу САД, Русија, Кина и Европа (сметајќи ја и Турција), за да се изнајдат патишта за регулирање на фундаменталните демографски движења, за постепена секуларизација на државите, особено во кои доминира исламот и со избирање форми на владеење што ќе го овозможат тој процес, макар тие и да отстапуваат од некои принципи на западната демократија.

Пишува
Стојан АНДОВ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”