Вози Мишко, бирократија јаде сендвичи и молчи по митинзи!

by Фокус 20:15
20:15

Не е спорно дека партијата има верни „фанови“, кои со задоволство ѝ даваат поддршка на партијата на власт. Но, според сознанијата на „Фокус“, добар дел од нив во Охрид се појавија, не затоа што сакале, туку затоа што морале, особено оние вработени во администрацијата.

Стотици автобуси беа подготвени да ги однесат и нив и членовите на нивните семејства, за да се пополни потребната бројка. Од митинзите не куртулија и вработените во општините и во јавните претпријатија.

- Advertisements -

Тие, како што сведочат за „Фокус“, (се разбира анонимно) оделе по наредба!

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.