Државниот обвинител како министер, законот за кривична постапка на ремонт!

by Фокус 20:20
20:20

Во некои предмети, осомничените, иако три седмици се во притвор, не знаат зошто се таму, какви докази имаат во обвинителството и зошто никогаш не биле повикани на исказ и никогаш не им биле презентирани доказите според кои им е определена мерката.

Дали може во ваквата нелогична и неправилна истрага да се лоцираат причините од кои произлегува идејата за нови измени во ЗКП?

- Advertisements -

Професорите-правници, кои учествуваа во групата во Министерството за правда и ги подготвуваа измените во ЗКП, се изненадени од обидот на Зврлевски да издејствува нова серија измени по само толку краток рок, но и од начинот на кој се спроведува законот, пред сè од неможноста осомничените да се соочат со доказите за да можат да дадат исказ!

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.