Партиски институти и политизирани експерти ги едуцираат граѓаните како да го изберат победникот!

by Фокус 20:10
20:10

Во Македонија егзистираат повеќе „непрофитни здруженија на граѓани“ што се занимаваат со испитување на јавното мислење, чии резултати ги експлоатираат медиумите, но и аналитичарите. Без разлика дали се блиски до една или до друга партија, безмалку сите анкети содржат нешто заедничко. По обичај, нивните резултати не ги потврдува најмеродавниот фактор, а тоа се изборите!

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.